Sandwich z grilu s provolone

Radoslav Beňo

Provolone je plnotučný sýr z kravského mléka, který se vyrábí v jemné nasládlé nebo pikantní verzi a výborně se hodí k zapékání.

Zapékat jej můžete se zeleninou, bramborami, použít na pizzu nebo při pečení slaných závinů nebo quiche. My pro vás máme recept na vynikající sandwich z grilu.

Na sadnwich můžete použít jakýkoliv chleba, který máte rádi.

Jako podklad můžete použít džem nebo sladkou omáčku. My jsme použili malinovo-jahodový džem Chilli doctor.

Nebojte se přidat opravdu velký kus sýra provolone. Krásně se na grilu rozpeče. Přidejte račátka nebo jinou oblíbenou zeleninu. Osolte, opepřete a zakryjte druhou půlkou chleba.

Grilujte v zakrytém grilu, až se kůrka chleba připeče a sýr krásně rozteče. Můžete podávat s lehce pikantním salátkem a případně namáčet do domácího dipu.

Přejeme dobrou chuť!

Další články...