Ajvar – tradiční pokrm balkánské kuchyně z pečených paprik

Boutique Gurmán

V Boutique Gurmán nabízíme různé druhy této pochoutky společnosti Gurmano, která na makedonském venkově, působí od roku 1990 v podmínkách, v nichž má hlavní slovo příroda.

Díky vytříbené rovnováze chutí jsou jejich produkty vyrobeny pilně, s mírou a touhou pokračovat v původních domácích receptech špičkových lahůdek, aby splňovaly kritéria i pro nejnáročnější labužníky. Vyzkoušejte naše recepty s touto delikatesou.

Vynikající plněná omeleta à la naše Barbarella!

Jednoduchou omeletku na másle zvládne každý! Když ji poté potřete pálivým Ajvarem, pokladete plátky istrijské Budoly, posypete nastrouhaným sýrem Prima Donna fino a zakousnete vynikajícím dvoukváskovým chlebem Tartine, pak už nikdy nebudete dělat jinou.

Vyzkoušejte jemný zelený ajvar jen tak na chleba nebo třeba se sýrovými chipsy. A jak na sýrové chipsy? Na plech dejte pečící papír a na něj kopičky nastrouhaného sýra, který máte rádi. My nejdradši používáme sýr Grana Padano. V troubě pečeme lehce do zlatova. Chipsy můžete jen tak nalámat nebo je ještě za tepla stočit do roliček.

Přejeme dobrou chuť!

Další články...